كارشناس سلامت نوزادان و شیرمادر مطرح كرد؛

شیرمادر تا ۶ ماه قابل نگهداری است

شیرمادر تا ۶ ماه قابل نگهداری است

به گزارش اسنک، کارشناس سلامت نوزادان و شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: مادران وقتی چندین ساعت از شیرخوار خود دور هستند می توانند شیر خودرا به درستی دوشیده و ذخیره کنند.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، پروین قاسم پور اضافه کرد: مادر برای این کار باید از قبل وسایل مورد نیاز برای دوشیدن شیر را آماده کند. به گفته ی ایشان، ظرفی از جنس شیشه یا پلاستیک سخت شفاف که در آنرا بتوان پوشاند، برای این کار مناسب دانست. این ظرف باید با آب داغ و مایع ظرفشویی تمیز شده و با آب داغ به خوبی شسته شود. قاسم پور اضافه کرد: قبل از دوشیدن شیر باید مادر دست ها و پستان خودرا خوب بشوید. به گفته ی ایشان، مادر می تواند شیر را مستقیماً در ظرف جمع آوری بدوشد و اگر آنرا در چندین ظرف ذخیره می کند، باید روی هر ظرف تاریخ بنویسد. قاسم پور با اشاره به این که شیر دوشیده شده باید هرچه سریعتر مصرف شود، اشاره کرد: اهتمام کنید ابتدا از شیرهای قدیمی تر استفاده گردد. کارشناس برنامه های سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت درباره ی نحوه ذوب کردن شیر دوشیده شده منجمد، اظهار داشت: جهت استفاده از شیر دوشیده منجمد شده باید آنرا در یخچال بگذارید تا به آرامی ذوب شود و طی ۲۴ ساعت از آن استفاده کنید. وی ادامه داد: در صورت عجله جهت استفاده از شیر دوشیده منجمد می توان آنرا در یک ظرف آب ولرم ذوب کرد و طی یک ساعت همچنان که گرم است مصرف شود. قاسم پور اشاره کرد: شیر دوشیده شده مادر را نباید بجوشانید و یا نباید در ماکروویو گرم کنید چون برخی از عناصر و مواد مغذی آن از بین می رود و همین طور می تواند دهان شیرخوار را بسوزاند. کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت اظهار داشت: شیرمادر در جایخی یخچال تا دو هفته و در فریزرهای خانگی تا سه ماه و در فریزر مستقل با انجماد عمیق تا ۶ ماه قابل نگهداری است. وی برای نگهداری شیر مادر در یخچال دو تا چهار درجه سانتیگراد سفارش کرد: ظرف شیر را باید در سردترین قسمت یخچال قرار داد. خیلی از یخچال ها درجه حرارت پایدار ندارند، بدین سبب بهتر است شیر طی ۴۸ ساعت استفاده گردد. قاسم پور در مورد نگهداری شیر ذوب شده اظهار داشت: چنانچه شیر در یخچال ذوب شود تا ۲۴ ساعت قابل نگهداری است ولی اگر با قرار دادن در ظرف آب ولرم ذوب شده است تا یک ساعت باید مصرف شود. کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت اشاره کرد: هیچ گاه شیر ذوب شده را باردیگر منجمد نکنید. به گفته ی ایشان، شیر دوشیده در دمای اتاق (درجه حرارت ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد) به مدت هشت ساعت و درجه حرارت ۲۵ تا ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت چهار ساعت قابل نگهداری و استفاده است. کارشناس برنامه های سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت اشاره کرد: تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه ها و خانه های بهداشت آمادگی ارائه خدمات مشاوره ای به مادران شیرده در ساعات اداری را دارا هستند. به گفته ی ایشان، این مشاورین شیردهی ضمن شرکت در دوره های آموزشی نظریه و عملی در تمامی مراکز و شبکه های بهداشت مشاوره های لازم را به مادران ارائه می دهند تا شیردهی موفقی را بدون نگرانی تجربه کنند. قاسم پور اشاره کرد: مادر در صورتیکه مشکل شیردهی داشته باشد بعد از مراجعه به واحدهای بهداشتی ابتدا راهنمایی های لازم توسط مراقبان سلامت و بهورزان به وی ارائه می شود و در صورت نیاز به مراکز مشاوره شیردهی دانشگاه ارجاع می شود.


منبع:

1402/05/24
08:00:51
5.0 / 5
307
تگهای خبر: آموزش , برنامه , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir