آگاهی سلامت؛

مصرف میوه و سبزیجات در ایام آلودگی هوا افزایش یابد

مصرف میوه و سبزیجات در ایام آلودگی هوا افزایش یابد

اسنک: مصون ماندن از خطرات آلاینده های هوا، نیازمند تقویت سیستم ایمنی بدن است. از همین رو، کارشناسان تغذیه تاکید دارند که مصرف سبزیجات را در ایام آلودگی هوا افزایش دهیم.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، در طبخ و فرآوری غذاها بهتر است از انواع روغن های خوراکی گیاهی مانند روغن کلزا، سویا، آفتابگردان و جوانه گندم استفاده گردد. سبزیجات و میوه ها حاوی ویتامین C هستند. این ویتامین به سبب وجود آنتی اکسیدان موجب افزایش مقاومت بدن نسبت به عفونت ها و افزایش جذب آهن و اسیدفولیک در بدن می شود و نسبت به حرارت، نور و محیط قلیایی بسیار حساس است. مهم ترین منابع ویتامین C شامل مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی شکل سبز (سبزی خوردن)، اسفناج، کیوی، کدو حلوایی و سیب زمینی است. برای حفظ ویتامین های موجود باید میوه ها و سبزی ها تا حد امکان بصورت خام و تازه مصرف شوند. در آلودگی هوا روزانه حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه مصرف کنید. در برنامه غذایی روزانه خود خصوصاً در وضعیت آلودگی هوا حتما از سبزی ها و میوه های فصل بهره برده و روزانه سه تا پنج واحد از گروه سبزی ها و دو تا چهار واحد از گروه میوه ها را در برنامه غذایی خود قرار دهید. هر واحد میوه معادل یک عدد میوه متوسط یا نصف لیوان آب میوه تازه یا یک چهارم میوه خشک است. همین طور هر واحد سبزی معادل یک لیوان سبزی خام برگی (سبزی خوردن یا کاهو) یا نصف لیوان سبزی پخته یا خردشده، یا یک عدد گوجه فرنگی یا پیاز متوسط است. باتوجه به نقش مهم ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی در وضعیت آلودگی هوا، باید در برنامه غذایی خانواده ها انواع سبزی و میوه های رنگی گنجانده شود.


منبع:

1401/09/28
21:06:49
5.0 / 5
519
تگهای خبر: بدن , برنامه , تغذیه , سبزیجات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir