در گفت وگو با اسنك تشریح شد
شباهت علایم آبله میمونی و آبله مرغان
به گزارش اسنک، رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در رابطه با موارد مشکوک مبتلا شدن به آبله میمونی که باید مورد رصد و آزمایش بیشتر قرار گیرند، اظهار داشت: آزمایش با کیت های تشخیصی آبله میمونی از کسانی گرفته می شود که جزو موارد محتمل بیماری باشند. موارد مشکوک شامل کسانی است که دارای علایم بالینی تب، سردرد شدید، دردهای عضلانی، کمردرد، ضعف، تورم غدد لنفاوی و بثورات پوستی باشد.
دکتر بهزاد امیری در گفتگو با ایسنا، با تکیه بر این که در حال حاضر از نظر کیت تشخیصی آبله میمونی در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد، اظهار داشت: پیشبینی لازم جهت تهیه و تأمین امکانات تشخیصی آبله میمونی همچون کیت های تشخیصی از مدت کوتاهی پس از اینکه سازمان بهداشت جهانی مواردی از این بیماری را در سایر کشورها را گزارش داد، در کشور فراهم گردید. این امکانات در حدود ۱۲ قطب دانشگاهی و لابراتوار انستیتو پاستور فراهم است.
وی اضافه کرد: در آینده نزدیک این قطب های آزمایشگاهی افزایش خواهد یافت تا ان شاءالله بتوانیم در همه مراکز استانی امکانات تشخیصی فراهم گردد.
او تصریح کرد: آزمایش با کیت های تشخیصی آبله میمونی از کسانی گرفته می شود که جزو موارد محتمل بیماری باشند. موارد مشکوک شامل کسانی است که دارای علایم بالینی تب، سردرد شدید، دردهای عضلانی، کمردرد، ضعف، تورم غدد لنفاوی و بثورات پوستی باشد. در صورتیکه یک رابطه اپیدمیولوژیک میان بیمار و بیماری وجود داشته باشد که یعنی بیمار با این علایم، مسافرتی به خارج از کشور داشته باشد یا تماس با موارد محتمل یا قطعی آبله میمونی داشته باشد و یا فردی که رابطه جنسی خارج از خانواده داشته باشد، مورد محتمل شمرده شده و حتما نمونه آزمایشگاهی از این افراد گرفته می شود.
رییس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تکیه بر اهمیت شناسایی شدن این افراد، توضیح داد: گاهی امکان دارد بثورات پوستی به تعداد محدود در بدن وجود داشته باشد که آنها هم در نواحی باشد که با لباس پوشیده شده باشد یا خود بیمار هم از وجود این بثورات آگاه نباشد که در این صورت آگاهی کافی ندارد تا برای اقدامات تشخیصی و درمانی رجوع کند.
او در رابطه با احتمال تبدیل شدن بیماری آبله میمونی به پاندمی جهانی، خاطرنشان کرد: با عنایت به این که راه انتقال آبله میمونی متفاوت از کرونا است و شرایط انتقال آن به سهولت کرونا نیست، اگر این الگوی فعلی تغییری نکند، بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی شیوع جهانی بالای این بیماری را متصور نیستیم.
امیری ضمن اشاره به شباهت علایم آبله میمونی و آبله مرغان، بیان نمود: ۴۰ درصد کسانی که آزمایش شدند موارد مبتلا به آبله مرغان بودند. اگر رابطه اپیدمیولوژیکی برای انتقال بیماری وجود نداشته باشد، وجود علایم بالینی به تنهایی برای ما مشخص کننده بیماری نیست. آبله میمونی برخلاف کرونا از راه هوا منتقل نمی گردد که قرار باشد تعداد افراد زیادی در معرض خطر باشند.
وی با تکیه بر این که کسانی که دارای رابطه اپیدمیولوژیک برای مبتلا شدن به بیماری هستند و یا کسانی که علایم بیماری را دارند باید به مراکز منتخب بهداشتی درمانی رجوع کنند، اظهار داشت: برای اقدامات تشخیصی در حوزه آبله میمونی همان مراکز جامع خدمات سلامت منتخبی که در تشخیص کرونا فعال بودند را در نظر گرفتیم که با رفتن به این مراکز اقدامات تشخیصی مجانی صورت می گیرد.
وی در رابطه با نحوه نمونه گیری از افراد مشکوک بیماری، بیان نمود: اگر هنوز بثورات پوستی به وجود نیامده باشد ولی فرد علایم عمومی مانند تب، بدن درد یا تورم غدد لنفاوی داشته باشد، نمونه گیری مشابه کرونا از حلق و بینی خواهد بود. از زمانی که بثورات پوستی ایجاد شود از محل زخم نمونه گیری می شود.
او در رابطه با راه های انتقال ویروس آبله میمونی هم خاطرنشان کرد: این بیماری از راه هوابرد انتقال داده نمی گردد، اما احتمال انتقال به شکل دراپلت یا قطرات تنفسی وجود دارد. البته بعنوان مثال در مورد یک بیمار که در بیمارستان بستری است و مقرر است اقداماتی مانند اینتوبه (لوله گذاری داخل نای)، احیای قلبی و ریوی بگیرد و یا اقدامی برایش صورت گیرد که منجر به تولید آئروسل(افشانه) شود، امکان انتقال هوابرد وجود دارد، اما این راهِ معمولِ انتقال بیماری شناخته نمی گردد.
وی تصریح کرد: انتقال ویروس از راه دراپلت یا قطرات تنفسی حداکثر تا دو متر امکان پذیر است، اما انتقال هوابرد یعنی خیلی سریع تر ویروس منتقل شود که در واقع شاید افراد ساکن در یک اتاق بتوانند مبتلا شوند. البته در مورد آبله میمونی عنوان می شود که امکان انتقال هوابرد چندان مطرح نیست، مگر این که در یک مکان درمانی اقداماتی شکل گیرد که منجر به تولید افشانه شود که در این صورت امکان انتقال هوابرد به وجود می آید.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب