مدیر شركت فناوری بن یاخته های رویان عنوان كرد:

درمان بیماران بیشتر با توسعه مراکز پیوند مغز استخوان و افزایش ذخایر بانک سلولی

درمان بیماران بیشتر با توسعه مراکز پیوند مغز استخوان و افزایش ذخایر بانک سلولی

به گزارش اسنک، مرکزی مدیر شرکت فناوری بن یاخته های رویان اظهار داشت: هرچقدر مراکز پیوند مغز استخوان توسعه پیدا کند و ذخایر بانک سلولی بالاتر رود، بیماران بیشتری را میتوان درمان کرد.



مرتضی ضرابی، ۱۸ آبان در جمع مسئولین دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار نمود: هرچقدر بتوانیم ذخایر سلولی را در بانک سلول های بنیادی افزایش دهیم شانس افزایش پیوند مغز استخوان هم در کشور بالاتر می رود.

وی افزود: در مواردی که بیمار می خواهد پیوند مغز استخوان انجام دهد معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه زمان می برد تا بتواند یک دهنده مناسب را پیدا کند که متاسفانه در ۷۰ درصد مواقع هم نمی توانند دهنده مناسب را پیدا کنند، اما اگر یک بانک خون بند ناف با ظرفیت ۳۰۰ هزار نمونه در دسترس باشد میتوان در کمتر از یک هفته، نمونه را در دسترس بیمار قرار داد.

ضرابی با اشاره به اینکه پتانسیل سلول درمانی درمورد ۸۰ بیماری وجود دارد اضافه کرد: در مواردی که وزارت بهداشت بیماری را به ما معرفی می کند تا سلول مورد نظرش را پیدا نماییم، ابتدا در بانک خودمان جست و جو می نماییم و اگر سلول مورد نظر موجود نباشد باید بیمار به هیات امنای ارزی معرفی شود تا از بانک جهانی نمونه تهیه شود که هر نمونه بین ۳۵ تا ۴۰ هزار یورو هزینه دارد.

وی با اشاره به اینکه پارسال نزدیک به ۸ تا ۱۰ نمونه سلول از بانکهای آلمان، بلژیک و انگلیس برای بیماران کشورمان تهیه شد اظهار داشت: این مهم علاوه بر خروج ارز، زمان زیادی را هم صرف می کند. البته ما هم متعاقبا برای بیماران سایر کشورها سلول می فرستیم مثلاً هم اکنون بیماری در استرالیا معرفی شده تا نمونه مورد نظر را برای او بفرستیم.

درمان بیماران بیشتر با توسعه مراکز پیوند مغز استخوان

ضرابی با تکیه بر این که هرچقدر مراکز پیوند مغز استخوان توسعه پیدا کند و ذخایر بانک سلولی بالاتر رود بیماران بیشتری را میتوان درمان کرد اظهار نمود: با عنایت به این که خانواده ها به سمت تک فرزندی پیش می روند بهتر است خانواده ها یک منبع سلولی را برای خودشان داشته باشند تا در صورت نیاز استفاده نمایند.

مدیر شرکت فناوری بن یاخته های رویان افزود: هرچند امکان دارد شانس استفاده از بانک سلولی برای فرد کم باشد اما این مهم، یک بیمه بیولوژیک به حساب می آید و یک اطمینان بخشی بوجود می آورد تا در صورت ضرورت بتواند استفاده نماید.

وی افزود: در زمان کرونا آمار ذخایر سلولی بانک جهانی ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد اما در کشور ما به علت رویکرد خاصی که بود با افزایش ۳۰ درصدی مواجه شدیم.

ضرابی در ارتباط با علت این مساله خاطرنشان کرد: در زمان کرونا وقتی همه دیدند که روش های درمانی معمول جواب نمی دهد، امیدوار بودند که سلول درمانی بتواند در درمان بیماری های ناشناخته مثل کرونا کمک نماید که همچنین هم شد.

وی افزود: در طرح کارآزمایی بالینی که درمورد بیماران کووید بیمارستان های مسیح دانشوری، امام خمینی(ره) و شریعتی داشتیم به صورت مشخص در افرادی که سلول درمانی کردیم تعداد مرگ و میر به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کرد؛ حتی در افرادی که در شرایط بسیار وخیمی بودند هم میزان مرگ و میر بسیار کاهش پیدا کرد.

ضرابی در ارتباط با هزینه نگهداری خون بند ناف اظهار نمود: هزینه های ذخیره سازی خون بند ناف در دنیا جزو خدمات گرانقیمت است به صورتی که در کشورهای همسایه نزدیک به ۳ هزار دلار دریافت هزینه صورت می گیرد. ما هم برای ذخیره سازی نمونه های کشورهای همسایه نزدیک به ۲ هزار دلار هزینه دریافت می نماییم.

عدم افزایش ذخیره بانک عمومی بدلیل عدم تخصیص اعتبارات دولتی

وی اضافه کرد: در داخل کشور در بانک عمومی چون نمونه ها اهدا می شود هیچ هزینه ای دریافت نمی شود و هزینه های نگهداری بر مبنای اعتبارات دولتی انجام می پذیرد. اما متاسفانه مدتی است هیچ اعتباری از جانب دولت تخصیص پیدا نکرده و ما نتوانستیم نمونه ها را در بانک عمومی افزایش دهیم.

ضرابی افزود: مبلغ اولیه ذخیره سازی در بانک خصوصی ۸ میلیون تومان است و سالیانه ۴۰۰ هزار تومان هزینه نگهداری دریافت می شود. البته خانواده ها می توانند هزینه اولیه را تقسیط کنند یا از تسهیلات بانکی معرفی شده استفاده نمایند. همینطور برای خانواده هایی که کودک مبتلا به بیماری خونی یا ژنتیکی دارند، شرایطی گذاشتیم تا آزمایشات آنها تخفیف داده شود.

مدیر شرکت فناوری بن یاخته های رویان با تکیه بر این که هیچکس را به علت مشکل مالی از ذخیره خون بند ناف محروم نکردیم اظهار داشت: در مواردی ما به صورت مجانی ذخیره سازی انجام داده ایم.

وی در ارتباط با همکاری با دانشگاه علوم پزشکی اراک هم اظهار نمود: در حوزه سلول های بنیادی، پزشکی بازساختی و کار آزمایی های بالینی، اگر دانشگاه مایل باشد حتما همکاری و حمایت لازم را انجام می دهیم.

ضرابی افزود: ما پروژه هایی را تعیین کرده و فهرست پروژه ها را در اختیار دانشگاه قرار می دهیم تا اگر هیئت علمی و دانشجویان تمایل داشتند در اجرای طرح ها مشارکت داشته باشند. ما تضمین می نماییم که سلول های لازم برای انجام پروژه های تحقیقاتی را تأمین نماییم.

داوود حکمت پو، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک هم اظهار نمود: ما از انجام همکاریهای مشترک با بانک خون بند ناف رویان استقبال می نماییم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی اراک در زمینه های تحقیقاتی ظرفیت کارهای بیشتری دارد اظهار داشت: ما در دانشگاه، هیات علمی قدرتمند و زیرساخت های بسیاری داریم و می توانیم برای اجرای طرح های مختلف قدم هایی برداریم. همینطور میتوان از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان استان مرکزی در اجرای طرح های تحقیقاتی بهره برد.

مریم جنابی، مدیر مرکز درمان جهاد دانشگاهی استان مرکزی هم اظهار نمود: ما نمایندگی بانک خون بند ناف را از سال ۱۳۸۹ در جهاد دانشگاهی استان مرکزی داریم و تابحال نمونه های بسیاری را برای ذخیره سازی به تهران ارسال کرده ایم.

وی افزود: ما برای انجام طرح های مشترک تحقیقاتی و آموزشی، آمادگی خویش را اعلام می نماییم و در نخستین قدم برای نخستین بار در استان مرکزی در بحث آموزش، کارگاه های IVF و آنالیز اسپرم را برگزار کردیم و بزودی هم اقدامات بیشتری را انجام خواهیم داد.




1402/08/19
17:34:44
5.0 / 5
302
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیماری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir