سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه كشور:

مادران گرفتار اضافه وزن پیش از حاملگی وزن خودرا كاهش دهند

مادران گرفتار اضافه وزن پیش از حاملگی وزن خودرا كاهش دهند

به گزارش اسنك سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور اظهار داشت: به مادرانی كه پیش از حاملگی دارای اضافه وزن هستند، سفارش می شود تا حداقل 10درصد از وزن خودرا برای بازگشت به وزن نرمال كاهش دهند.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز درباب دوران سبک زندگی مادرانی که قصد حاملگی دارند، در دوران قبل از حاملگی اظهار داشت: زوج هایی که مایل به بچه دار شدن هستند، آگاهی کمتری دارند که سبک زندگی هر دو آنها قبل از حاملگی روی باروری، دوره حاملگی و همین طور سلامت نوزاد در دوران های دیگر زندگی اش تأثیرگذار خواهد بود. چونکه عواملی همچون تناسب وزن در مقابل قد(BMI)، مصرف مواد مغذی و وضعیت تغذیه ای مادر در دوران قبل از بارداری، می توانند نقش مهمی در سلامت مادران در دوران حاملگی و سلامت جنین در حال رشد داشته باشد. وی با اعلان اینکه مادران پیش از آبستن شدن تا حد امکان وزن خودرا به محدوده مناسب برسانند، بیان داشت: وزن پیش از حاملگی شما بطور مستقیم بر وزن تولد نوزاد تأثیرگذار است. تحقیقات نشان می دهد که زنان کم وزن حتی اگر در دوران حاملگی نیز به همان اندازه زنان با وزن طبیعی مواد غذایی دریافت نمایند، احتمال زایمان زودرس در آنها بیشتر است و نوزادان با وزن کم تر به دنیا می آورند. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اضافه کرد: همین طور در زنان دارای اضافه وزن، ریسک بروز مشکلاتی در حاملگی همچون دیابت بارداری، فشار خون بالا، زایمان بوسیله سزارین به سبب وزن بالای جنین (وزن بالای ۴۵۰۰ گرم) بیشتر است و مشکلات بیشتری در شیردهی خواهند داشت. رزاز افزود: همین طور نوزادان مادران گرفتار چاقی این احتمال می رود که بیشتر از نوزادان مادران با وزن طبیعی، مبتلا به ماکروزومی، نمره آپگار پایین هنگام تولد (ارزیابی نوزاد تازه متولد شده) وچاقی دوران کودکی شوند. بدین سبب به مادرانی که دارای اضافه وزن در پیش از حاملگی هستند، سفارش می شود تا حداقل ۱۰ درصد از وزن خودرا برای بازگشت به رنج نرمال وزنی کاهش دهند. وی اظهار داشت: بهتراست برای یک حاملگی سالم و سلامت جنین در سایر دوره های زندگی وزن پیش از حاملگی کنترل شود و در محدوده طبیعی باشد.تغذیه در دوران قبل از بارداریرئیس انجمن تغذیه ایران در ادامه به تغذیه در دوران قبل از حاملگی اشاره نمود و اضافه کرد: برای یک حاملگی سالم بهتر است پیش از حاملگی برنامه غذایی مناسب داشته باشید و از تمام درشت مغذی ها و ریزمغذی ها (ویتامین و املاح معدنی) به مقدار کافی در رژیم غذایی استفاده گردد. رزاز پنج گروه غذایی در رژیم قبل از حاملگی مهم دانست و گفت: این گروه های غذایی شامل لبنیات (لبنیات بدون چربی یا کم چربی که کلسیم بالاتری دارند و شیر و فرآورده های شیر، سبزیجات: انواع سبزیجات همچون سبزیجات سبز تیره، قرمز و نارنجی و سبزیجات نشاسته ای)، میوه ها: هر میوه یا آب میوه، غلات: نان، برنج، جو دوسر، آرد ذرت، جو، ماکارانی و غلات سبوس دار و گوشت: گوشت سفید، ماهی و حبوبات است. وی اشاره کرد: مادران در قبل از حاملگی برای رعایت یک رژیم معتدل از چربی های سالم مانند آجیل استفاده کنند که حاوی مواد مغذی هستند و از مصرف روغن های جامد پرهیز شود. البته میزان دریافت مقدار این گروه های غذایی در رژیم این افراد بستگی به شرایط وزن و قد، عادت های غذایی، وجود بیماری و… دارد.مصرف ویتامین ها و مواد معدنی پیش از بارداریسرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور درباره مصرف اسیدفولیک به بانوان اظهار داشت: سفارش می شود از سه ماه پیش از شروع حاملگی و در دوران حاملگی از مکمل های اسید فولیک مصرف شود. چونکه مصرف اسیدفولیک پیش از حاملگی از تولد نوزاد مبتلا به نقص لوله عصبی پیشگیری می کند. لوله عصبی ( NTDs ) یکی از نقایص هنگام تولد می باشد که در این بیماری شکاف در ستون فقرات یا جمجمه از شروع تولد فرد همراه او باقی می ماند. نقص لوله عصبی((spina bifidaرزاز با اعلان اینکه اسیدفولیک طی ۲۸ روز اول بعد از حاملگی که بیشتر نقص های لوله عصبی در این زمان رخ می دهد، بیشترین سود را دارد، گفت: متأسفانه، خیلی از خانم ها پیش از ۲۸ روز متوجه حاملگی خود نیستند. بنا بر این مهمست که پیش از شروع بارداری، اسید فولیک شروع شود. وی ادامه داد: سفارش اکید برای بانوانی که حاملگی برنامه ریزی شده و پیش رو دارند مصرف روزانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید بر طبق سفارش مشاورین تغذیه از سه ماه پیش از شروع حاملگی می باشد. منابع غذایی حاوی اسید فولیک در بعضی از سبزیجات برگ سبز، بروکلی، آجیل و دانه های خوراکی، لوبیا، مارچوبه، مرکبات، غلات صبحانه غنی شده و… همین طور مکمل اسیدفولیک است. رئیس انجمن تغذیه ایران درباره منابع آهن در زنان، اظهار داشت: خیلی از خانم ها به سبب قاعدگی ماهانه و مصرف رژیم های غذایی کم آهن گرفتار کمبود ذخایر آهن هستند. منابع خوب آهن شامل گوشت هایی مانند گوشت گاو، بره، ماکیان مانند مرغ و بوقلمون، سبزیجات برگ سبز خانواده کلم، تخم مرغ، لوبیا، آجیل و غذاهای غنی شده (مانند بعضی از غلات صبحانه) است. رزاز اضافه کرد: نکته مهم این است که به صورت کلی اصلاح کم خونی قبل از شروع حاملگی از هر نوعی که باشد ضروری می شود. رایج ترین نوع کم خونی در دنیا و ایران کم خونی فقر آهن بویژه در بانوان می باشد. او همینطور اشاره کرد: اگر کلسیم کافی در رژیم غذایی حاملگی وجود نداشته باشد، جنین ممکنست کلسیم را از استخوان های مادر بیرون بکشد که این امر می تواند زنان را در معرض ابتلاء به پوکی استخوان در مراحل بعدی زندگی قرار دهد. بدین سبب پیش از حاملگی بهتر است وضعیت کلسیم بررسی شود. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به مصرف سایر مواد معدنی قبل از دوران حاملگی اشاره نمود و اظهار داشت: مصرف ید نیز پیش از حاملگی به سلامت جنین کمک خواهدنمود. باتوجه به شیوع کم کاری تیروئید، بهتر است وضعیت ید بدن بررسی شود. رزاز بر مصرف مکمل های دارای ویتامین A و یا غذاها و منابع سرشار از ویتامینA به سبب ایجاد ناهنجاری های مادرزادی هشدار جدی داد و اضافه کرد: منابعی که به صورت سنتی برای تقویت زنان حامله داده می شود در زمره این هشدارها می باشد. ایشان سپس اظهار داشت: همین طور باتوجه به شایع بودن کمبود ویتامین D در میان خانم ها، پیش از حاملگی از کافی بودن این ویتامین در بدن باید اطمینان حاصل شود. چونکه ویتامین D در جذب کلسیم و سلامت استخوان ها تأثیر زیادی دارد و البته در نهایت ورزش و فعالیت بدنی روزمره نیز باید در برنامه غذایی سالم گنجانده شود.


منبع:

1399/05/31
21:40:39
5.0 / 5
276
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
اسنک snacu.ir