عضو هیات علمی دانشكده علوم تغذیه:

60 درصد بیماران آی سی یو گرفتار سوءتغذیه هستند

60 درصد بیماران آی سی یو گرفتار سوءتغذیه هستند

اسنك: عضو هیات علمی دانشكده علوم تغذیه، اظهار داشت:  60 درصد بیماران آی سی یو گرفتار سوءتغذیه هستند، چونكه دریافت غذایی خوبی ندارند.



به گزارش اسنک به نقل از مهر، سیده زهرا شریعت پناهی، اضافه کرد: وقتی بیماری با سوء تغذیه در آی سی یو بستری می شود نسبت به بیماری که سوء تغذیه ندارد، با وضعیت دشواری مواجهه می شود.
وی افزود: سوء تغذیه متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. بطوریکه دوران بستری بیمار طولانی می شود و منجر به عفونت زخم، عفونت خون، عفونت ادراری، نارسایی ارگان های بدن و... می شود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه، اضافه کرد: عوارض و مرگ و میر در افرادی که گرفتار سوء تغذیه هستند، بیشتر از افرادی است که سوء تغذیه ندارند و این افراد را باید بیشتر غربال نماییم.
شریعت پناهی انواع تغذیه های حمایتی برای بیماران گرفتار سوء تغذیه در آی سی یو را بوسیله دهانی، لوله ای و وردیدی دانست و درباره بستری بیماران گرفتار سوختگی در آی سی یو اظهار داشت: به سبب اینکه سطح زیادی از بدن بیمار گرفتار سوختگی شده است، برای ترمیم بافت، بدن نیاز به کالری و پروتئین بیشتر به همراه افزایش مصرف ویتامین ها و املاح دارد.
وی در ادامه به بیماران کرونایی بستری در آی سی یو اشاره نمود و اضافه کرد: بیماران کرونایی بستری در آی سی یو و سایر بخش های عادی گرفتار سوء تغذیه می شوند که مهمترین عامل آن بی اشتهایی زیاد به سبب افزایش شاخصهای التهابی در بدن است. در مرحله اول با تجویز داروهای اشتهاآور و غذاهای کم حجم با کالری بالا و ترجیحا به شکل مایع و یا نیمه جامد، دریافت غذا را افزایش می دهیم. در مراحل بعدی از پودرهای پروتئینی و غذایی استفاده می نماییم. و در آخر از تغذیه با لوله یا وریدی کمک می گیریم.
شریعت پناهی بر تنوع مواد غذایی پس از بهبود بیماران کرونایی بستری اصرار کرد و اظهارداشت: برای این افراد همه مواد گروه غذایی شامل کربوهیدرات ها، پروتئین ها به مقدار زیادتر از افراد سالم، میوه، سبزی و لبنیات لحاظ شود و پس از مرخص شدن از بیمارستان نیز تا چند هفته این رژیم ادامه داشته باشد.
وی اضافه کرد: دریافت ویتامین ها و املاحی که از آنتی اکسیدان ها برخوردار می باشند، برای بیماران بهبود یافته کرونایی مفید می باشد. چونکه اکسیدان های خون این افراد بالا می رود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه، بر طب سنتی جهت تغذیه بهبودیافتگان اشاره نمود و اظهار داشت: طب سنتی نیز برای خود دارای اعتقاداتی است و در این طب آمده بیماران کرونایی برخی موادغذایی واجد طبع سرد مثل ماست را بهتر است مصرف کنند. از آنجایی که طب جدید برای رد این ادعا دلیل علمی محکمی ندارد، بدین سبب سفارش های طب سنتی می تواند باارزش باشد. همین طور طب سنتی معتقد به مصرف ادویه های گرم مثل دارچین است و از آنجایی که در طب جدید نیز اثر ضدالتهابی و ضداکسیدانی آنها اثبات شده است، مصرف آنها می تواند مفید باشد.


منبع:

1399/05/28
10:16:57
5.0 / 5
332
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
اسنک snacu.ir