یافته محققان بریتانیایی؛

تغذیه زودهنگام نوزاد با گلوتن از بروز آلرژی پیشگیری می كند

تغذیه زودهنگام نوزاد با گلوتن از بروز آلرژی پیشگیری می كند

پژوهشگران دریافتند ریسك مبتلاشدن به اختلال آلرژیك موسوم به بیماری سلیاك در كودك در صورت تغذیه وی با گلوتن از اوایل 4 ماهگی قابل پیشگیری است.



به گزارش اسنک به نقل از مهر، این مطالعه مبتنی بر بررسی حدود ۱۳۰۰ نوزاد بود. نیمی از نوزادان با غذاهای سفت همچون پروتئین گندم در سنی که با دستورالعمل های کنونی تغذیه با صبحانه در تضاد است تغذیه شدند. هیچ یک از این نوزادان مبتلا به بیماری سلیاک نشدند.
«گیدئون لک»، سرپرست تیم تحقیق از کالج کینگ لندن، در این زمینه می گوید: «نتایج این مطالعه جالب است اما نشان میدهد که بمنظور پیش گیری از مبتلاشدن کودک به بیماری سلیاک، ما باید مقادیر کافی از گندم را از ۴ ماهگی در رژیم غذایی نوزاد بگنجانیم.»
بیماری سلیاک یک مشکل التهابی است که در آن، مصرف گلوتن به روده کوچک لطمه می رساند. این عارضه می تواند سبب جذب ضعیف مواد مغذی شود.
لک در ادامه می افزاید: «از برخی جهات این بیماری، یک بیماری آلرژیک است که با مصرف گلوتن، ماده اصلی گندم، بروز می کند. از برخی جهات هم یک نوع بیماری خودایمنی است که در آن بدن آغاز به واکنش ایمنی می کند و این واکنش به سمت لایه درونی روده کوچک هدایت می شود.»
وی اضافه کرد: «حدود ۱ درصد از جمعیت تحت تأثیر این عارضه هستند. در کودکان، بیماری سلیاک می تواند سالها تشخیص داده نشود و منجر به رشد ضعیف و سوءتغذیه شود. در بزرگسالان می تواند موجب نازک شدن استخوان، خستگی و در موارد نادر سرطان روده شود.
بیماران سلیاک می توانند با اجتناب از مصرف گلوتن، بیماری شان را کنترل نمایند.

1399/07/14
13:39:28
5.0 / 5
56
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لینک دوستان اسنك
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir