مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح كرد

افزایش ناامنی غذایی با انتشار کرونا

افزایش ناامنی غذایی با انتشار کرونا

به گزارش اسنک مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به وضعیت سوء تغذیه در مادران آبستن و کودکان زیر پنج سال کشور و با اشاره به اینکه سرانه ۱۰۰هزار تومانی کمیته امداد کفاف بسته حمایتی غذایی از این گروه را نمی دهد، در عین حال از نامه نگاری با سازمان برنامه و بودجه برای افزایش این سرانه کمکی به ۵۰۰هزار تومان اطلاع داد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، بر اساس طرح جوانی جمعیت که از جانب مجلس شورای اسلامی تدوین و تصویب شده است، موادی از قانون به تشریح وظایف وزارت بهداشت در حوزه افزایش فرزندآوری اشاره دارد. در این راستا بر مبنای ماده ۴۴ این قانون در خصوص زیر پوشش کامل قرار دادن کلیه مادران در دوران حاملگی و شیردهی تا آخر پنج سالگی کودکان بر مبنای آزمون ارزیابی وسع و همینطور بر مبنای ماده ۲۴ قانون جوانی جمعیت عرضه مجانی سبدتغذیه و بسته بهداشتی مادران باردار، شیرده و دارای فرزند زیر پنج سال بر مبنای آزمون ارزیابی وسع؛ وظایفی مشترک میان سازمان بهزیستی، کمیته امداد، وزارت رفاه و وزارت بهداشت است.
حمایت تغذیه ای از مادران آبستن و کودکان زیر ۵سال گرفتار سوء تغذیهدر این راستا دکتر زهرا عبداللهی در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: برنامه حمایت تغذیه ای از مادران آبستن مبتلا به سوء تغذیه و همینطور کودکان زیر پنج سال که به دلیل فقر گرفتار سوء تغذیه شدند از برنامه های سابق وزارت بهداشت است که با همکاری سازمان های حمایتی در کشور در حال اجرا می باشد و موضوع جدیدی نیست.
بسته حمایتی تغذیه ای برای ۶۰هزار کودک زیر ۵سال و ۵۴هزار مادر آبستن و شیرده در سال ۹۹وی اضافه کرد: هدف از اجرای دو برنامه ذکر شده بهبود وضعیت تغدیه مادران و کودکان مبتلا به سوء تغذیه است که از اولویت های وزارت بهداشت است که از سال ۱۳۸۰ در کشور در دست اجرا است. در سال ۱۳۹۹ حدود ۶۰ هزار کودک زیر پنج سال گرفتار سوء تغذیه که توسط بخش بهداشت شناسایی شده بودند و حدود ۵۰ تا ۵۴ هزار مادر آبستن و شیرده زیر پوشش این بسته حمایتی تغذیه ای با کمک کمیته امداد و بنیاد علوی قرار گرفتند. در چارچوب این برنامه، کارت هوشمند خرید مواد غذایی صادر می شود و گروه هدف می تواند اقلام غذایی در رابطه با سبد غذایی که این دفتر تدوین کرده است را تهیه کنند.
سرانه ۱۰۰هزار تومانی کمیته امداد، کفاف بسته حمایتی غذایی را نمی دهدنامه نگاری با سازمان برنامه و بودجه برای افزایش اعتبار خرید بسته های غذاییمدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تصریح کرد: تهیه سبد مطلوب غذایی با عنایت به وضعیت فعلی به دنبال افزایش قیمت مواد غذایی، نوسانات قیمت و تحریم های چند سال گذشته و مبحث مهم پاندمی کرونا و تبعات اقتصادی ناشی از آن تحت تأثیر قرار گرفته است. حالا دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به این فکر می کند که اعتباری که به کمیته امداد برای عرضه بسته غذایی به دو گروه یاد شده تعلق می گیرد به هیچ عنوان کفاف نمی دهد و نیاز است که اعتبارات مورد نیاز این برنامه افزایش یابد که ما هم در این راستا با سازمان برنامه و بودجه نامه نگاری هایی داشته ایم.
نیاز ۵۰۰هزار تومانی برای تأمین یک سبدغذاییِ حداقلیاو افزود: فعلاً با عنایت به اعتبارات اختصاص داده شده یک سبد غذایی ۱۰۰ هزار تومانی توسط کمیته امداد عرضه می شود که به هیچ عنوان با این قیمت هایی که در بازار وجود دارد، متناسب نیست. با عنایت به قیمت های فعلی سبد غذایی تدوین شده را بازبینی کردیم و محرز شد که حداقل ماده غذایی که در سبد قرار گیرد تا نیاز انرژی و پروتئین لازم برای خانم آبستن و کودک زیر ۵ سال گرفتار سوء تغذیه را تأمین کند حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد در حالیکه فعلاً این سبد با سرانه کمکی ۱۰۰ هزارتومانی عرضه می شود که به هیچ عنوان کفاف نمی دهد.
وی اضافه کرد: با عنایت به قیمت های موجود یک سبد غذایی حداقلی و نه لوکس را تدوین کردیم و به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد شده است که اعتبارات مقتضی آنرا تأمین کند. چون اعتبارات بخش دولتی کم است و کفاف نمی دهد، کار مهم دیگر جلب حمایت خیرین است تا با مشارکت های مردمی برخی از کودکان زیر پنج سال و مادران آبستن نیازمند زیر پوشش سبد غذایی قرار گیرند. به غیر از اقداماتی نظیر آموزش، مکمل یاری مجانی و مشاور تغذیه ای که کارشناسان تغذیه در شبکه بهداشتی عرضه می دهند، جلب حمایت خیرین هم صورت گرفته است و حدود ۷۰۰۰ مادر آبستن و حدود ۱۳ هزار کودک زیر پنج سال از راه کمک خیرین زیر پوشش سبد غذایی قرار گرفتند.
افزایش ناامنی غذایی در کشور به دنبال شیوع کروناعبداللهی تصریح کرد: طی برنامه رصد وضعیت غذا و تغذیه گروههای صدمه پذیر که توسط دفتر ما و مراکز علمی انجام شده است، گزارشاتی به دستمان رسیده است که حاکی از بیشتر شدن وضعیت ناامنی غذایی است. متاسفانه سوء تغذیه و کمبود ریزمغذی ها در کودکان زیر ۵ سال افزایش پیدا کرده است. برای پیگیری این مورد به دنبال آن هستیم تا کمیسیون دائمی شورایعالی سلامت و امنیت غذایی برای تصویب سند ملی بهبود تغذیه جامعه تشکیل گردد و سند توسط رئیس جمهور به سازمان های مرتبط ابلاغ شود که بتوانیم مشکلاتی که بعد از کرونا در زمینه ناامنی غذایی رخ داد که احیانا در سالهای بعد هم ادامه خواهد داشت را با اقدامات بموقع کنترل نماییم.



1400/08/30
22:08:18
5.0 / 5
1061
تگهای خبر: آموزش , امنیت , برنامه , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir